corten staal ontwerp je eigen product!
 
corten staal boomplint.  boomplint van corten

van idee naar.....

Het begint vaak met een ontwerp/idee. Delta Dienstverlening kan het product in 3D uitwerken, de sterkte berekeningen verzorgen en je tevens van dienst zijn met een kostenraming, de plaatsings- en eventuele beheerkosten.

In het begin is het basismateriaal nog niet gecorrodeerd, dit is goed te zien via deze link.

Bij je ontwerp is goed om te weten dat de meest gangbare platen 3.0 x 1.5 meter zijn. Bij Delta kun je kiezen uit tal van (wand)diktes. Om je een idee te geven: een plaat van een vierkante meter en 1 mm dik weegt meer dan 8Kg.

Door een plaat zettingen te geven maak je het product sterker, je hoeft dus niet altijd dikke wanden te gebruiken. Hierover adviseren wij je graag. info@deltacatalogus.nl

Door plaatdelen samen te stellen kun je allerlei profielen maken, vierkant, rechthoekig, rond etc. Bij het lassen gebruiken wij corten-draad. Op deze manier zal de las hetzelfde corroderen als het materiaal.  

Logo's, motieven en teksten kun je allemaal uit het materiaal snijden zowel met laser als met water(jet). Bij 'laser' wordt hitte in het materiaal gebracht met de waterjet is dit niet het geval en kunnen wanddiktes van 200 mm bewerkt worden. Wij nodigen je graag uit om dit proces te komen bekijken.

Corten kom je in allerlei vormen tegen maar aan de basis ligt als gezegd altijd plaatmateriaal. Door dit optimaal te gebruiken, realiseer je als ontwerper betaalbare producten met zeer lage onderhoudskosten.
Wij helpen je in de ontwerpfase het materiaal zo effectief mogelijk te gebruiken.

 
corten-schuilplek.png

prototype bouw.

Je tekening kan als basis dienen voor het maken van een prototype op deze manier, bieden wij de zekerheid dat je producten aan je verwachtingen beantwoorden.